Székelykáposzta, répás tönkölybúza kenyérrel

2013.01.13 14:39

2 szelet kenyérszalonna, vagy a zsírosabb fajta apróra kockázva
1 fél közepes hagyma
1 fokhagyma
kb: 40 deka husi
piros paprika, só, bors, 1 babérlevél, kevés majoranna, kevés őrölt kömény
kis doboz 20%-os tejföl
1 csapott ek. liszt
fél kiló savanyú káposzta

 

Azt hiszem ez is elég egyszerű, és gyors kaja. Igazából ami kell hozzá: minden ami egy sertés pörkölthöz + savanyú káposzta, és kenyér. Megcsináltam a pörkölt alapot, (szalonna zsíron a hagymák, utána pirítani a piros paprikát a kombón, bele a húst.) hosszabb lével, majd egyszer átmostam a savanyú káposztát, és beletettem a fél kész pörkölt mellé. Mehetnek bele a fűszerek. Tejföl, és a liszt egy tálban összekever. Annyi vizet kapott, a kaja, hogy le égjen. Mikor "egybekeltek", hozzáadtam a tejfölt, pár percig hagytam főni, és kész. A répás kenyérre pedig a Lipótinál találtunk rá. Érdekes ízkombó jött ki a végére, mert a répa által a kenyér édeskés lett, a főétel megy savanykás. Nekünk bejött :-)