Szerb Pörkölt
2015.07.25 15:25
Az igazat megvallva, nekem a lecsóra hajaz az íze, paprika, paradicsom érződik benne, hosszú lecsengéssel :-) Aki akar egy kiadósat kajálni, annak nem rossz választás. Olcsó, és bográcsban is elkészíthető.
Hozzátevők:
4 közepes fej vöröshagyma nagyobbra szelve
0,5 dl olaj, vagy egy nagy ek. zsír
kb: 50 dkg sertéscomb kockázva
nagyjából 1 kg édes káposzta csíkozva
3-4 dl paszírozott paradicsom (ha nincs friss)
só, bors ízlés szerint
kb: 50 dkg zöldpaprika szeletelve
kevés víz
1 fej felkockázott vöröshagymát olajban, vagy zsírban megdinsztelünk. Mehet hozzá a sertéscomb. Kevés vízzel felöntjük. Amikor már 3/4 részt megfőtt, hozzáborítjuk az édes káposztát. Miután megfonnyadt, hozzávágunk még 3 fej vöröshagymát, majd ráöntünk 3 dl paradicsomlét, és megsózzuk. Legutoljára a zöldpaprikát karikázunk bele, lehet csípőssel vegyesen. Friss kenyérrel tálalva önálló étel.
