Friss Tagliatelle sonkával, Créme fraiche-el

2014.02.06 18:58

Egy igazi 15-20 perces kaja :-)

Ami kell:

Tagliatelle tészta (étkezők számától függően) (én BIO-t használtam) 
1 doboz Créme fraiche (Président-et használtam, a piros dobozost)
15-20 deka minőségi füstölt, vagy enyhén füstölt sonka (Én Aldis, prémium sertést használtam - 200g)
1 tojás sárgája
5-10 deka reszelt sajt (ki mit szeret)
egy kis teavaj (20g)
Oregánó, bazsalikom, - lehet friss, vagy szárított nagyjából 1 kv-s kanál, és egy kevés bors. (a Créme fraiche sós, így az nem kell)

Lehet hozzá adni metélő hagymát, újhagymát, petrezselymet stb. Én egy kevés újhagymát adtam hozzá pluszban.

Feltettem a vizet főni, bele egy kis himalájai sót a tésztának. Amíg felforrt a víz, összeszeltem a sonkát, és egy kis tálban a kis teavaj felével kicsit átsütöttem. Közben egy tojást sárgáját, külön tányérban összekevertem a Créme fraiche-el/al, és a reszelt sajttal. Hozzá burogattam a fűszereket, és jól összekavartam. A vízbe raktam a tésztát főni, és a sonkára lapátoltam a "masszát", kis lángom összemelegítettem őket, szép sűrű, folyós állagú sajtkrémet kaptam. A tészta leszűrve, a tányérban a maradék vajban megforgatva (résztvevők száma szerint elosztva), szósz rámerve, sajttal megszórva, és gyorsan elfogyasztva. 20 perc, gyors, és finom.