Tárkonyos marharagú leves, egy kis csirkemellel
Voltam Pannonhalmán túrázni, és Esztivel, Petivel félidőtájt (24km :-P ) beültünk a pecsételőhelyen egy kis levesre. Ez volt a menü egyik eleme.
Mármint tárkonyos leves. Finom volt, jól esett, de nálam a levesben is megáll a kanál. Szóval úgy döntöttem, csinálom otthon én is. Enyém kicsit
"részleg gazdagabb" lett mint az ottani. De ez így jó :-)
Raktam bele:
1 fél csirkemellet kockázva
ugyan annyi marhahúst kockázva (ide kell a jó minőségi hús, hogy nagyjából 2-3 óra alatt elkészüljön)
kb: 10 deka borsó, zöldbab (BIO ha van)
2 közepes barna csiperke, vagy erdei gomba rusztikusabbra szelve
2 közepes sárgarépa, fehérrépa karikázva
kevés zeller hasábolva
1 doboz 20%-os főzőtejszín
oliva olaj
2 BIO leveskocka
2 babérlevél
1 tk. Darált kápia paprika (BIO)
1 kk. paradicsom sűrítmény
citrom ízlés szerint
tárkony (jó sok :-) )
petrezselyem, szárított zeller, kevés kakukkfű
Olajon a húsokat megfuttattam, utána hozzáadtam a gombát. Amint levet eresztett, mehetett bele a borsó, és a zöldbab. Kis párolás után felengedtem vízzel (kb: 1.5 liter), babérlevés, és had forrjon fel. Utána a leveskocka, só, bors kakukkfű, zöldfűszerek és hagytam főni. Beleraktam a darált paprikát, és a paradicsom sűrítményt. Hagytam főni. Ha a marha jó, akkor egy kevés levest kivettem, és elkevertem benne a tejszínt. Mehet vissza a levesbe, és mehet hozzá a tárkony, citrom. Miután kicsit összefőt, csak tálalni kell, és enni :-)