Tárkonyos marharagú leves, egy kis csirkemellel

2017.04.27 16:52

Voltam Pannonhalmán túrázni, és Esztivel, Petivel félidőtájt (24km :-P ) beültünk a pecsételőhelyen egy kis levesre. Ez volt a menü egyik eleme.

Mármint tárkonyos leves. Finom volt, jól esett, de nálam a levesben is megáll a kanál. Szóval úgy döntöttem, csinálom otthon én is. Enyém kicsit

"részleg gazdagabb" lett mint az ottani. De ez így jó :-)

 

Raktam bele:

1 fél csirkemellet kockázva

ugyan annyi marhahúst kockázva (ide kell a jó minőségi hús, hogy nagyjából 2-3 óra alatt elkészüljön)

kb: 10 deka borsó, zöldbab (BIO ha van)

2 közepes barna csiperke, vagy erdei gomba rusztikusabbra szelve

2 közepes sárgarépa, fehérrépa karikázva

kevés zeller hasábolva

1 doboz 20%-os főzőtejszín

oliva olaj

2 BIO leveskocka

2 babérlevél

1 tk. Darált kápia paprika (BIO)

1 kk. paradicsom sűrítmény

citrom ízlés szerint

tárkony (jó sok :-)  )

petrezselyem, szárított zeller, kevés kakukkfű

 

Olajon a húsokat megfuttattam, utána hozzáadtam a gombát. Amint levet eresztett, mehetett bele a borsó, és a zöldbab. Kis párolás után felengedtem vízzel (kb: 1.5 liter), babérlevés, és had forrjon fel. Utána a leveskocka, só, bors kakukkfű, zöldfűszerek és hagytam főni. Beleraktam a darált paprikát, és a paradicsom sűrítményt. Hagytam főni. Ha a marha jó, akkor egy kevés levest kivettem, és elkevertem benne a tejszínt. Mehet vissza a levesbe, és mehet hozzá a tárkony, citrom. Miután kicsit összefőt, csak tálalni kell, és enni :-)