Tárkonyos, tejszínes gombaleves
2016.01.20 20:25
Sok főre főzve :-)
kb: fél kiló erdei gombakeverék (fagyasztva lehet venni)
20-25 deka hús kockázva
2 répa (hegyes végű)
1 paszternák, vagy 2 fehérrépa
egy kevés zeller (plusz zellerlevél aprítva)
1 közepes fej hagyma
1 tk tárkony
pár csepp citromlé (ha szükséges)
2 húsleves kocka (BIO)
himalájai só
olaj, kevés piros paprika
fehérbors v. fekete bors
200 ml minőségi főzőtejszín, kevés liszt ha sűríteni akarsz
petrezselyem
A kockára vágott hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott húst és hamarosan a felszeletelt gombát is. Mehet mellé a zöldség karikázva. Kis párolás után felöntöm vízzel, teszek bele egy kevés piros paprikát, két leves kockát, és had főjön. ha kész, mehet bele a tárkony, és a tejszín. Lusta voltam gamuskát csinálni, így tészta került mellé. Galuskával jobb :-)
