Tejfölös-sajtos csirkemell, rukkolás-petrezselymes rizzsel
2016.01.25 18:01
Ha szeretnél egy jót enni, és kevés az időd, garantáltan kb: egy óra alatt kész ez a kaja. Ja, és egészséges is :-)
1 teljes csirkemell filé (3 szeletre vágva) - termelőtől!
1 kis pohár tejföl (marad mártogatósnak is)
10-15 deka reszelt sajt (én mozarellát használtam)
1 tk. piros paprika
kevés fokhagyma (elhagyható)
só, bors izlés szerint
1 kisebb csokor petrezselyem, és egy fél marék rukkola
fél bögre hosszúszemű rizs (én basmatit használtam)
kevés oliva
Mellé rukkolás szívsalátát csináltam (nyersen)
A csirkét 3 szeletre vágtam (lapján, vízszintesen), egy kevés oliván hirtelen kisütöttem oldalanként 3-4 percig, közben beizzítottam a sütőt. Amíg pirult a hús, a tejfölt, a piros paprikát, fokhagymát összekevertem, és hozzákevertem a reszelt sajt 3/4-ét. Egy tűzálló lábos/tepsi aljára betettem a húsokat, ráöntöttem a maradék olajat, sóztam, borsoztam, és rálapátoltam a szószt. fólia rá, sütőbe be. Kb: 15 perc, fólia le, és pirulásig sütni tovább. Ezalatt főtt a rizs, összevagdostam a salátát. Ha kész a hús, mehet tányérra, a maradék sajt a tetejére. A rizst össze lehet keverni a zölddel (aprított rokkola, petrezselyem páros) A maradék szószt lehet mártogatni kaja mellé :-)
Gyors, finom, egészséges :-)
