Thai pirított tészta

2013.08.18 12:58

Itt is a lényeg, a tészta pirításán van. Amúgy 30 perces kaja, az elejétől, a végéig :-) Ha lusta vagy, előre látó (ha van fagyasztott zölded), és nincs időd, akkor ez a te kajád. Ami kell hozzá (2 fő) kb: 20 deka tészta, kb 1 deci szójaszósz, thai zöldségkeverék, kevés oliva, és 2-3 gerezd fokhagyma. Egyik lábos, kevés oliva: bele a tészta (szárazon). Másik lábos, kevés oliva, és egy kis víz: bele a zöldség keverék fedő alatt párolva. Ha már szép barna a tészta (folyamatosan kevergeti kell), átöntjük a már megpárolt zöldbe. Az apróra vágott fokhagyma, a kb: 1 deci víz, és szójaszósz társaságában pároljuk tovább. Ha a tészta már puha, levehetjük a fedőt, és pirítunk egy kicsit rajta. Utána már csak enni kell :-)