Töltött - sajtos - húsos rolád
Jó másfél óra mindennel együtt, és valami fantasztikus! (én most kb: egy kilóból csináltam)
Ahogy én készítettem: 2 jó evő emberke részére.
Kb: fél kiló minőségi/frissen darált sertéshús
2 púpos ek. zsemlemorzsa (gluténmenteset használtam) - kilóhoz a duplája
2 tojás (kilóhoz 3-at raktam bele)
Jó maréknyi reszlet sajt - tök mindegy milyen
só, bors, fokhagyma por - ízlés szerint
kevés szárított petrezselyem
Tömb sajt a tölteléknek - amúgy tök mindegy mit teszel bele.... Kolbász, sonka, gomba stb
kb: 10-15 deka szeletelt bacon
Ilyen - olyan krumpli kockára vágva, fűszerezed ahogy szeretnéd.
Lépések:
Darált puzzle-t összekevertem a tojással, zsemlemorzsával, reszlet sajttal, és a fűszerekkel. Sütőpapíron, a sütésre kiválasztott edényben lepényt csinálok belőle. Egyenletesen. Közepére sávban belerakom a kockára vágott sajtot, és a sütőpapírral egyik oldalról befelé hengergetem. Másik oldalról detto. Amikor összeért a két oldal, "összezárom" a tetején, és a két végén a roládot, nehogy kijöjjön a sajt belőle. Betekerem ebbe a sütőpapírba, majd elcsavarom a papír végét. Utána, egy másikba is ugyanígy betekerem, és kb: 30 percre (kilónál kb: 50-re) 180 fokon berakom a sütőbe, a krumplival együtt. (kilónál kb: fél óra csak hús sütés, utána kb: 20 perc krumplival). Ezután, óvatosan kitekerem a papírokból, és rárakom a bacont a tetejére, mehet még 20 perc sütő 180 fokon krumplival együtt. Ha nem tetszik a színe, a legvégén rakhatsz rá grill funkciót, így ropogósabb lesz a szalonna a tetején.
Hát nem akarok csúnyán beszélni, de B**ott jó lett!