Tűzdelt comb
2 személyre.
kb: fé kiló seréscomb
fél vöröshagyma szeletelve
1 fokhagyma szeletelve
3 szelet szalonna(kb: fél centi)
Fűszerkombó:
1 kávés kanál piros paprika, 1 csipet füstölt piros paprika
1 kávés kanál majoranna
kevés bors, himalájai só
negyed kávés kanál kömény (por)
csipet tárkony morzsolva
csipet rozmaring
kevés oliva olaj, kb: 1 deci víz, kb. 1 deci olaj
kiválasztott köret
Nya. A husit 3 helyen nagyjából szimmetrikusan bevagdostam (majdnem az aljáig), beletuszkoltam a szalonnát, és a fokhagymát. A fűszereket olivában összekevertem, bedörzsöltem vele a húst. (jobb ha pár órát érik). Tepsi aljába öntöttem az olajat, és a vizet. 150 fokon kb: 1 órát sütöttem fólia alatt, 1-2x lelocsoltam pecsenyelével, majd 200 fokon még 10-15 percet pirítottam. Közben megfőztem a rizst, raktam rá kurkumát - mert az finom - és tálaltam :-)