Zöldbab pörkölt (zöldbab főzelék)

2013.01.05 19:26

A mai kajám egy egyszerű, és finom ebéd volt. Nevezetesen, zöldbab pörkölt, vagy ahogy ismerhetik még, zöldbab főzelék. Tartalma 2 fő részére: kb: 40 deka hús (mindegy milyen, én most disznó, és marha húsból csináltam, mert ezt sikerült kivennem a frigóból) őrölt pirospaprika, 1 fej vöröshagyma, 30-40 deka zöldbab, 1 pohár tejföl, 2 evőkanál liszt, esetleg só.

Pörkölt alapot csináltam, mikor már félpuha volt a hús, hozzáadtam a zöldbabot (én még a piacon vettem, mikor lehetett). Öntöttem hozzá közel 2 deci vizet, összefőztem a hússal. Mikor puha lett minden, kapott 2 evőkanál lisztet elkeverve, és a tejfölt. Pár percig hagytam főni, és mivel egytál étel, kenyérrel tálaltam (Lipótival). Gyors, és finom étek :-P

(gondoltam vágódeszkával menőbb lesz a kép, de nem lett...:-)    )