Zöldséges aprópecsenye (én utánam szabadon) :-)

2013.02.09 11:25

Még most is lehet kapni (nem tudom melyik cég) konzerves változatát, amit én nagyon szerettem. Gondoltam csinálok valami hasonlót. A főbb összetevőket átvettem, (hús, borsó, répa), a többit meg beleraktam saját ízlés szerint. Végül is az összetevők listája így alakult: (2 fő részére) egy egész csirkemell,  3 szelet füstölt szalonna, kevés oliva, egy fél teásbögre borsó, bébirépa (a sima répa is tök jó, én azért vettem ilyet, hogy a KisGaz, és a Vivi is megegye - tudjuk milyenek a mai fiatalok ha zöldségről van szó - bár ő hál isten nem ilyen típus, de azért tutira mentem :-)   ), 2 közepes krumpli, 1 közepes hagyma (én most egy csomag újhagyma teljes "zöld" állományát karikáztam bele) 2 nagyobb fokhagyma, só, bors, őrölt kömény, kb. fél evőkanál őrölt pirospaprika, egy paradicsom (sajnos kénytelen voltam sürítményt belerakni, mert a mostani (szezonális) paradicsomoknak íze, sem az ára, sem a származási országa nekem nem megfelelő... és kellett volna bele pár szelet vitaminpaprika, amit akkor sehol nem találtam... Szóval az kimaradt...

No. a szalonnát felkockáztam, és oliván üvegesre pároltam. Hozzáadtam a felkarikázott újhagymát, fokhagymát, és pár csepp vizet. Fedő rá. Ha már puhult, mehet a hús fehéredésig, és a zöldek egyszerre. Ha kis levet engedett, beleborítottam a kis kockákra szelt burgonyát, és a fűszereket. Adtam hozzá kb: 2 deci vizet, fedő vissza, kevergetés, és had főjön. Ami víz elpárolgaott, vagy felszívta a cucc, azt pótoltam, majd a végén fedő nélkül hagytam elfőni. 
Egytál ételként magában, vagy friss kenyérrel is tálalható. A fotó sajna nem sikerült a legjobban. mert nem nagyon volt fény...
De a kaja nagyon jó lett :-)