Sztem ez elég megosztó kaja, főleg az édes káposzta miatt. Ami viszont meglepett, hogy ha megdinszteltél 1 fej hagymát, akkor később még belekeversz nyersen felaprítva 3 fejet. Ha a hagyma íze a fontos, akkor én tennék egy csavart bele: azt a 3 fej hagymát gyönyörűen lepirítanám mint a cigánypecsenyéhez, és tálaláskor a kaja tetejére tenném ( színben is feldobja), vagy az asztal közepére, hogy mindenki tehessen a kajájára kedve szerint. .. ? :)
Vendégkönyv
Bakonyi sertéscsíkok
Zsuzska Mami | 2015.05.11
ÖTletesek, és egy szerűek a cuccok, ez ok, de a pénztárcakíméléssel lehetne vitatkozni: bio, bio, bio, stb. A nem bio is lehet minőségi..és ki tudja mire írták rá h bio.. :(
Az egészségeshez én is közelítek néha, és a tejföl helyett egy jobb minőségű kefírt, a sürítéshez pedig egy mokkáskanál ételsűrítő elég az evőkanálnyi liszt helyett.
Tapasztalatom szerint is jobb a tojásban elkevert fűszer, mert egyenletesen oszlik el, én pl. mustásrt szoktam tenni még panírozáskor is a tojásba ( csak egy picit)mert nagyon porhanyós lesz tőle mindenféle husi. :)
További jó alkotást!! :)
Re:Bakonyi sertéscsíkok
Én :-) | 2017.04.27
Szégyenlem a pofám, de a blog bejegyzésen kívül nem néztem más fület a saját honlapomon... ezért elnézést kérek :-)
Szóval:
Én se veszem meg mindenből a BIO terméket, mert egy konzerv uborkáért én sem adok ki 1100 Ft-ot. De! Manapság szinte mindent mesterségesen termelnek (pl. Spanyol zöldségek El-Ejido környéke ahol megyényi!! területen csak fóliasátrak állnak, és a növények földet sosem sem láttak) Ha csak 10 emberből 1 vesz vmilyen BIO terméket, azzal a saját egészségét védi. Ha 10 emberből 1 felismeri, hogy a por bolognai helyett természetes összetevőkből készült étel jobb mint a műkaja, már megérte számomra a sok szájtépés - és olcsóbb is ha az ember utána számol.
Volt nekem egy munkatársam, aki foglalkozott BIO zöldségek termelésével, és részt vett un. egészségpiac szervezésében is. Elvégezte az agrár egyetemet munkája közben, és én rengeteget beszélgettem vele anno ezekről a témákról. AZ EU-ban nálunk van az egyik legszigorúbb élelmiszer ellenőrzési lánc - az organikus, ill. BIO termékek szempontjából pedig főleg. Csak egy példát had mondjak. Van egy borászat a Balaton felvidéken, akik 5 év! után kapták meg a BIO minősítést, miközben ezalatt az időszak alatt sem használtam növényvédő szereket. Csak hát a talajban még benne voltak a szennyeződések... Országos szintem egy tucat olyan szervezet működik, akik eljárhatnak ilyen minősítés elbírálásában. Most így két év után mire válaszolok, hál isten egyre több az un. igazi kézműves termék, ami ha silány, az illető lehúzhatja a rolót. szóval vmilyen szinten érdekelt a minőségben. A multi nem. Ő hozza ami van (mai hír, Kilencszeres dózisú idegméreg az olasz újhagymában. Na..) A többi észrevétel, nem szeretem a kefirt, és ha lehet nem használok mesterséges anyagokat :-)
Végszó, köszönöm a hozzászólást, és az észrevételeket. :-)
nincs tárgy
N.R. | 2012.12.28
Szeva Tesó!
Hát én csak lesek, hogy mikbe nem kezdesz újabban. :) Na, sok sikert a bloghoz, alkalmazni fogom otthon, ami megtetszik. Van pár jól hangzó recept... De ha valami nem ízlik, megkritizállak ám majd kegyetlenül :D
(Ha egy tanácsot elfogadsz, megoldhatnád esetleg, hogy a recepteket külön-külön is lehessen kommentelni. Vagy lehet, hogy csak én nem találtam ilyen lehetőséget?...)
Re:nincs tárgy
Tulaj | 2013.02.18
Majd meglesem mit tehetek az ügyben, de köszi a pozitív kritikát előre is :-P